Stam (32) stopt ermee: "Mijn lichaam sputtert tegen"

24 juni 2016, 12:26

Zijn verbintenis bij NAC Breda liep nog twee seizoenen door, maar Ronnie Stam heeft besloten om met onmiddellijke ingang een punt te zetten achter zijn carrière als profvoetballer. De 32-jarige rechtsachter heeft zijn besluit vrijdagochtend aan de clubleiding kenbaar gemaakt.

In gesprek met BN De Stem geeft Stam toelichting. "Ik had als klein kind veel dromen. Die zijn allemaal uitgekomen. Ik heb in de top gespeeld, prijzen gewonnen en mooie transfers gemaakt. Mijn laatste droom was terugkeren bij NAC. Dat is vorig jaar uitgekomen. Ik heb er oprecht veel plezier aan beleefd. Het was fantastisch om in Breda voor mijn eigen publiek te spelen", aldus de back, die aangeeft dat fysieke klachten hem nopen tot stoppen.

"Ik ben geboren met een slechte heup en daar krijg ik de laatste tijd steeds meer last van", verklaart Stam. "De doktoren hebben gezegd dat als het niet meer hoeft, ik beter kan stoppen om aan mijn lichaam te denken. Ik kan absoluut nog mee op het hoogste niveau, maat ik voel ook dat ik steeds meer moeite moet doen om op niveau te blijven. Mijn lichaam sputtert tegen. Daarom dat ik deze beslissing heb genomen. Ik ga nu een jaartje afstand nemen en veel tijd doorbrengen met mijn kinderen."

Stam wil in België met de trainerscursus beginnen. In zijn carrière als speler vertegenwoordigde de vleugelverdediger NAC, FC Twente, Wigan Athletic (winst FA Cup) en Standard Luik. In zijn jeugd speelde hij ook nog een aantal jaren bij Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen