Apart gevoel bij Guidetti: "Oranje weet er ook alles van"

24 juni 2016, 08:13

Omdat Zlatan Ibrahimovic nooit meer zal uitkomen voor de nationale ploeg van Zweden, is het de vraag wie er als sterkhouders gaan opstaan bij de Scandinaviërs. John Guidetti heeft het in zich om een belangrijke speler te worden voor Zweden, dat in de WK-kwalificatiecampagne tegen het Nederlands elftal speelt. Op 6 september ontmoeten beide landen elkaar in Solna.

De klap van de EK-uitschakeling kwam hard aan bij Zweden, maar Guidetti kijkt alweer verder. "Natuurlijk doet het pijn dat het EK er al op zit. En natuurlijk is het apart dat we verder moeten zonder Zlatan. Maar zo gaat dat, Oranje weet er ook alles van. Een generatie stopt en de jonge spelers moeten de kar gaan trekken", zegt de 24-jarige Guidetti in het Algemeen Dagblad. "Ik kijk nu al uit naar het duel met Nederland. September wordt sowieso bijzonder, mijn vrouw Sanna is uitgerekend rond 6 september. Maar het is thuis, die wedstrijd laat ik niet lopen."

De negenvoudig international van Zweden verwacht meerdere oud-teamgenoten van zijn Feyenoord-periode te treffen in Slona. "Mijn oude teammaat Stefan de Vrij zal dan weer fit zijn. En Tonny Vilhena zit nu bij Oranje. Hij blijft bij Feyenoord, hè? En ze hebben een Deen gehaald, Nicolai Jörgensen. Ik ken hem, hij zal iets laten zien in de Kuip", schat Guidetti in. Zelf staat hij nu onder contract bij Celta de Vigo, waarvoor hij afgelopen seizoen twaalf keer trefzeker was. "Het ging lekker, ik scoorde tegen Barcelona, Atlético Madrid en Valencia. En ik werd Europees kampioen met Jong Zweden. Die lichting moet het nu doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen