Argentijnen wervelen voorbij VS naar Copa-eindstrijd

22 juni 2016, 07:51

Argentinië won in 1993 voor de laatste keer een hoofdprijs, in de vorm van de Copa América, en heeft nu de kans om de jubileumeditie van dit continentale toernooi weer eens in de wacht te slepen. Dankzij een verbluffende 4-0 overwinning op de Verenigde Staten staan de Argentijnen in de eindstrijd van het toernooi, dat haar honderdjarig bestaan viert in Amerika.

Lionel Messi – wie anders? – was weer de grote man aan de zijde van Argentinië. De sterspeler van FC Barcelona noteerde twee assists en één doelpunt, waarmee hij met 55 goals de all-time topscorer van de Argentijnse ploeg geworden is. Messi was trefzeker met een fraaie vrije trap, nadat Ezequiel Lavezzi al snel uit een voorzet van de vedette voor de 1-0 gezorgd had. Gonzalo Higuaín toonde zijn scoringsdrift ook weer. Eerst was hij vlak na rust succesvol vanuit de rebound, tegen het einde van de wedstrijd aan zorgde hij op aangeven van Messi voor het slotakkoord.

Argentinië ontmoet Chili of Colombia, die elkaar in de andere halve finale ontmoeten, in de finale. Messi en co zijn al acht officiële wedstrijden op rij ongeslagen en wisten in hun vijf Copa-wedstrijden maar liefst achttien keer tot scoren te komen. Voor Team USA werden achtereenvolgens Chili (2-1), Panama (5-0), Bolivia (3-0) en Venezuela (4-1) al opzij geschoven.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen