Perisic helpt sterk Kroatië aan groepswinst in poule D

21 juni 2016, 23:10

Dankzij een uitblinkende Ivan Perisic heeft Kroatië de eerste plek gegrepen in poule D op het EK. De middenvelder van de Kroaten was goed voor de assist bij de 1-1 en schoot vlak voor tijd hoogstpersoonlijk de 1-2 binnen. Een enorme domper voor Spanje, dat vroeg in de wedstrijd nog op 0-1 was gekomen via Alvaro Morata en via Sergio Ramos nog een penalty miste op de 1-2.

Al snel in de eerste helft hoopte Spanje korte metten met dat scenario te maken. Een slimme pass van David Silva kwam aan bij Cesc Fabregas, die de bal over keeper Subasic wist te wippen. Zijn poging had niet genoeg vaart, dus gaf Morata het laatste zetje en stond Spanje na zeven minuten al op 0-1.

Wellicht dacht Spanje even dat het al gedaan was, de nonchalantie straalde er vanaf bij de ploeg van Vicento del Bosque. Het leidde tot foutjes achterin bij de regerend Europees kampioen. Kalinic vond David de Gea even later op zijn weg, maar daarna was de Spaanse goalie wel geklopt. Hij nam teveel tijd bij een terugspeelbal, waarna hem de bal werd ontfutseld en Rakitic de bal over hem heen stiftte. Tot het geluk van De Gea trof Rakitic lat en paal.

Vlak voor rust was het dan toch raak. Perisic kapte zijn mannetje uit, gaf strak voor en vond Kalinic, die binnentikte. Kroatië had opeens weer zich op de eerste plek in poule D en ging daar in de tweede helft ook vol voor. Net na rust tastte De Gea mis in de lucht, maar dat foutje liep goed af voor Spanje. Jedvaj schoot tegen de keeper aan en de rebound ging naast via Pjaca.

In de slotminuten ging het echter alsnog mis voor Spanje. Ivan Perisic brak door op de linkerflank en schoot de bal laag langs De Gea: 2-1. Zo ging Kroatië toch nog met de groepswinst aan de haal en speelt het op 25 juni de achtste finales in Lens. Spanje treft de winnaar van groep E op 27 juni, het sterke Italië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen