IJsland geeft vlak voor tijd zege weg tegen Hongarije

18 juni 2016, 20:29

IJsland heeft vergeten een grote stap te zetten naar de achtste finales van het EK in Frankrijk. De ploeg van onder meer Kolbeinn Sigthorsson was zaterdagavond lange tijd op weg naar een 1-0 overwinning, maar een eigen doelpunt zorgde voor een gelijkspel.

Bondscoach Lars Lagerbäck zag naar aanleiding van de 1-1 tegen Portugal geen reden om zijn elftal voor het duel met Hongarije te wijzigen. Dezelfde elf spelers stonden dan ook aan de aftrap. Aan de kant van Hongaren moesten Adam Szalai, Krisztian Nemeth en Attila Fiola plaatsmaken ondanks de 2-0 zege op Oostenrijk. Zij werden vervangen door Zoltan Stieber, Tamas Priskin en Roland Juhasz.

Zoals verwacht liet IJsland zich terugzakken en moest Hongarije het spel maken. De Hongaren hadden grote moeite met het compact en als een hecht team spelende IJsland. Het tempo lag bovendien te laag om de verdediging uit elkaar te spelen. Daarnaast waren beide landen erg slordig in de passing en wist de voorhoede van Hongarije de bal niet goed vast te houden. Ook sterspeler Balazs Dzsudzsak lukte het niet om zijn stempel te drukken.

Zo nu en dan zocht IJsland de aanval, om bij balverlies razendsnel om te schaken en minimaal acht spelers achter de bal te krijgen. In de slotfase voerde Hongarije de druk op, waarna IJsland vlak voor tijd moest buigen. Onder druk van enkele aanvallers gleed Birkir Saevarsson de bal over de eigen doellijn. Hongarije staat door het gelijkspel op vier punten uit twee duels, terwijl IJsland met twee punten alles op het laatste groepsduel moet gooien.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen