Wilmots: "We hebben op dit moment nog niets"

18 juni 2016, 19:50

België steeg zaterdag dankzij een 3-0 zege op Ierland naar de tweede plaats in groep E op Euro 2016, maar bondscoach Marc Wilmots loopt niet te hard van stapel. "We hebben op dit moment nog niets", zegt de oefenmeester tegen Het Nieuwsblad.

"Tegen Zweden wacht ons nog een moeilijke wedstrijd", vervolgt Wilmots. "Ik heb heel veel respect voor Zweden. Dat Italië pas zo laat kon scoren tegen Zweden, wil iets zeggen. Het is een solide ploeg, en ze hebben met Zlatan een superspeler voorin."

"We hadden Ierland goed bekeken", analyseert Wilmots de wedstrijd. "We wisten dat ruimte op de flanken zou liggen en daarom maakten we daarvan gebruik. Meunier heeft een geweldige wedstrijd gespeeld. Maar ik vond Ciman ook niet slecht tegen Italië. Alles hangt af van de tegenstander. Of we een counterploeg zijn? Ik vind dat we een ploeg hebben om het spel te maken. Tegen Italië hebben we dat ook gedaan. Het probleem met het spel zelf maken is dat je veel ruimte laat."

Romelu Lukaku was met twee goals de matchwinner en ook Kevin De Bruyne speelde goed. En dat terwijl beide spelers niet zeker leken van hun basisplaats. Leken. "Dat was inderdaad bluf, ik heb de spelers geprikkeld, want ik wilde dat iedereen mentaal klaar was", aldus Wilmots. "Ik denk dat aardig wat mensen verrast waren over mijn opstelling. Maar sommige spelers wisten dat ze zouden starten. Vandaag was het duidelijk dat mijn strategie de juiste was. Maar het zijn de spelers die het uitgevoerd hebben. Maar negativiteit, dat interesseert me niets. Er zijn mensen die zich alleen maar bezighouden met negativiteit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen