Vitesse maakt komst Fraser officieel: "Krachtig persoon"

Ger
13 juni 2016, 15:30

Henk Fraser is definitief de nieuwe trainer van Vitesse. De oud-verdediger (49) komt over van ADO Den Haag en tekent in Arnhem voor twee seizoenen. Hij staat op zondag 26 juni voor het eerst als coach van Vitesse op het veld. Om 12.00 uur staat de eerste training van seizoen 2016/2017 op Papendal gepland. 

Fraser moest bij ADO de afgelopen periode onder moeilijke omstandigheden presteren. De Chinese eigenaar Hui Wang kwam lang zijn financiële beloften niet na. Fraser werd onlangs onaangenaam verrast door het gedwongen vertrek van keeperstrainer Arno van Zwam en technisch manager John Metgod. Hij stond daarom open voor een overstap naar Vitesse, dat zijn nog één jaar doorlopende contract in Den Haag afkocht.

"Ik ben erg blij dat ik hoofdtrainer van Vitesse ben. Dat we een contract hebben getekend voor twee seizoenen geeft een goed gevoel", zegt Fraser. "Iedereen wil graag werken bij een club met deze faciliteiten en potentie. Ik heb nu al zin in de eerste training. De komende weken ga ik gebruiken om goed voorbereid op het veld op Papendal te staan."

Technisch directeur Mo Allach is blij met de aanstelling van Fraser, die het stokje overneemt van Rob Maas. "Hij is een krachtig persoon en hij is een herkenbare persoonlijkheid in het Nederlands voetbal. We zijn blij dat hij naar Arnhem komt en hebben het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen