UEFA: diskwalificatie Rusland en Engeland reële optie

Ger
12 juni 2016, 16:46

De UEFA heeft scherp gereageerd op de rellen tussen Russische en Engelse fans in Marseille. De Europese voetbalbond dreigt de twee landen uit te sluiten op het EK als het tot nieuwe ongeregeldheden komt.

Volgens de UEFA is diskwalificatie een reële optie als supporters van beide landen zich in het vervolg van het toernooi nogmaals misdragen. Rond het treffen tussen Rusland en Engeland in Marseille (1-1) ging het zaterdag verschillende keren mis. Het kwam tot voorafgaand aan het duel tot een confrontatie tussen verschillende hooligans in de stad. Na de wedstrijd drongen Russische fans in het Stade Vélodrome bovendien vakken binnen waar Engelse supporters zaten. Dat leidde tot vechtpartijen, waardoor er zeker 35 gewonden vielen. Van een Brit zou de toestand kritiek zijn.

De tuchtcommissie van de UEFA gaf eerder al aan een strafonderzoek in te stellen tegen de Russische bond. De FIFA veroordeelde de ongeregeldheden en sprak over "idiote relschoppers die niets met voetbal en echte fans te maken hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen