Amerikanen kloppen Paraguay én passeren Colombia

Ger
12 juni 2016, 08:44

De Amerikaanse voetballers hebben de kwartfinales bereikt van het toernooi om de Copa América. Dankzij een 1-0 overwinning op Paraguay eindigde Team USA uiteindelijk als groepswinnaar.

Clint Dempsey hielp de Verenigde Staten in de eerste helft aan de winnende treffer. Vlak na hervatting kreeg DeAndre Yedlin in een kort tijdbestek twee gele kaarten. Met een man minder stond de equipe van bondscoach Jürgen Klinsmann in Philidelphia flink onder druk, maar een doelpunt van Paraguay bleef uit. Bij de verliezende ploeg stond Celso Ortiz, die onlangs vertrok bij AZ, in de basis.

Colombia was na twee wedstrijden al zeker van een plek in de kwartfinales. Met een B-elftal ging het laatste groepsduel met Costa Rica verloren: 2-3. Johan Venegas zorgde voor de snelle openingsgoal, waarna Frank Fabra de Colombianen aan de gelijkmaker hielp. Door een eigen doelpunt van diezelfde Fabra en een treffer van Celso Borges liep Costa Rica verder uit. Colombia kwam daarna niet verder dan de aansluitingsgoal van Marlos Moreno.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen