FC Twente houdt rekening met faillissement

11 juni 2016, 17:47

FC Twente dreigt om te vallen. TC Tubantia meldt zaterdag dat de Overijsselse club volgende week haar faillissement moet aanvragen als de beroepscommissie van de KNVB de degradatie naar de Jupiler League handhaaft.

De licentiecommissie van de KNVB besloot FC Twente vorige maand terug te zetten naar de Jupiler League wegens het financiële wanbeleid en het bedrog in de afgelopen jaren. De Tukkers waren het daarmee oneens en stapten naar de kortgedingrechter, maar die stelde hen in het ongelijk. Het lot van FC Twente, dat ook nog in beroep kan gaan tegen de uitspraak van de rechter, ligt nu in handen van de KNVB-beroepscommissie. Na de uitspraak van de rechter hebben zich meteen meerdere schuldeisers gemeld in Enschede om vele geleende miljoenen per direct terug te eisen.

Twente-woordvoerder Marcel Wendrich bevestigt dat er rekening wordt gehouden met een faillissementsaanvraag. "Het bestuur heeft met een registeraccountant alle scenario's doorgerekend. Daaruit blijkt in alle variaties dat er een tekort van tientallen miljoenen ontstaat als de club degradeert. Er rest dan niets anders dan zelf het faillissement aan te vragen", zegt hij tegen eerdergenoemde regionale krant.

FC Twente kampt met een schuld van 80 miljoen euro: 50 miljoen euro langlopend en 30 miljoen euro kortlopend. Jupiler League-voetbal levert de club uit Enschede 'slechts' 20 miljoen euro per jaar op, waar 25 miljoen euro nodig is om overeind te blijven. Het voortbestaan van FC Twente hangt daardoor aan een zijden draadje, zeker nu ook verschillende schuldeisers snel geld willen zien. Zij hebben namelijk niet het vertrouwen dat ze ooit nog hun geld terugzien als FC Twente daadwerkelijk in de Jupiler League gaat voetballen. Ook de garantstellingen van 32 miljoen euro van de gemeente Enschede en 12 miljoen euro van het bedrijfsleven zijn onzeker door de recente ontwikkelingen in de Grolsch Veste.

Het lot van FC Twente ligt dus in handen van de beroepscommissie van de KNVB. Mocht deze de degradatie naar de Jupiler League handhaven, dan kan de club alleen nog in beroep tegen de uitspraak van de rechter. Ook met dat scenario houden de juristen van FC Twente rekening.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen