Zwitserland begint EK met zege op tiental van Albanië

11 juni 2016, 16:55

Zwitserland is met een minimale overwinning aan het EK in Frankrijk begonnen. De Zwitsers hadden zaterdagmiddag hun handen vol aan Albanië, hoewel die tien minuten voor rust al met tien man kwamen te staan. De enige treffer werd gemaakt door Fabian Schär, die uit een hoekschop scoorde in de openingsfase van de wedstrijd: 0-1. 

Vanaf dat moment begon Albanië meer van zich af te bijten en wist het aardig druk te zetten op de verdediging van Zwitserland. Bovendien begonnen de Zwitsers slordiger te spelen en kwamen het nauwelijks nog van de eigen helft af. Uit een grandioze pass van Elseid Hysaj kreeg Armando Sadiku vervolgens een kans oog in oog met keeper Yann Sommer. De doelman van FC Basel voorkwam met zijn voet de gelijkmaker van Albanië.

Tot tien minuten voor rust deed Albanië aardig mee, totdat het een flinke tegenvaller kreeg. Lorik Cana ging bij een duel met Seferovic onderuit, waarna de aanvoerder de bal tegenhield met zijn hand. Omdat Cana al een gele kaart had, moest hij met een tweede gele prent vertrekken. De vrije trap die daaruit volgde van Blerim Dzemaili belandde op de paal. Het was Seferovic die zijn land enkele malen in veilige haven had kunnen loodsen tegen Albanië.

Omdat Zwitserland de 1-0 overwinning over de streep wist te trekken en invaller Shkelzen Gashi vlak voor tijd een enorme kans mistte namens Albanië staan de Zwitsers samen met Frankrijk bovenaan in Groep A. De Fransen wonnen eerder met 2-1 van Roemenië. Het volgende groepsduel van de Zwitsers is tegen Roemenië. Albanië wacht de confrontatie met Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen