"Zeer onzeker of Fortuna Sittard huidige crisis overleeft"

10 juni 2016, 08:34

Het ziet er slecht uit voor Fortuna Sittard. De Limburgse Jupiler League-club moet volgende week woensdag de begroting voor komend seizoen indienen bij de KNVB, maar er is nog steeds geen definitieve oplossing waarmee de club een gezonde toekomst tegemoet kan gaan. Dat zegt extern adviseur Paul van der Kraan op de clubwebsite.

"De komende dagen zijn allesbepalend voor het voortbestaan van Fortuna Sittard", stelt Van der Kraan. "Laat ik helder zijn: het is momenteel zeer onzeker of de club de huidige crisis overleeft. Volgende week woensdag om 12.00 uur moeten we bij de KNVB de begroting voor het seizoen 2016/2017 hebben ingeleverd. Deze moet volledig onderbouwd zijn en daarnaast moet er een definitieve oplossing zijn voor het liquiditeitsprobleem van het afgelopen seizoen 2015/2016. Omdat onze accountant enige dagen nodig heeft om de door Fortuna aangeleverde begroting te controleren, moeten we uiterlijk vrijdag 10 juni het volledige bedrag bijeen hebben om het crediteurenakkoord mee te betalen."

"Helaas zijn we hierbij afhankelijk van zaken die buiten de macht van Fortuna Sittard liggen. Zoals ik eerder al aangaf, valt het crediteurenakkoord duurder uit dan aanvankelijk gedacht", vervolgt Van der Kraan. "Er bleken namelijk de nodige onvoorziene posten te zijn. Daarom heb ik de afgelopen week druk gezocht naar manieren om de hogere kosten van het crediteurenakkoord te beheersen. Er is mogelijk een oplossing gevonden, maar het is onduidelijk of de daarbij behorende voorwaarden op tijd gerealiseerd kunnen worden. Op dit moment kan ik niet vertellen wat die voorwaarden zijn. Wel kan ik aangeven dat het doorgaan van deze voorwaarden van levensbelang is. Als uiterlijk in de loop van vrijdag hierover een akkoord is bereikt, dan ziet het er voor de club goed uit. Lukt dit niet, dan hebben we een levensgroot probleem."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen