Man United koopt centrale verdediger van Villarreal

8 juni 2016, 14:11   Bijgewerkt: 8 juni 2016, 14:33

Manchester United heeft een aanwinst gevonden voor het nieuwe seizoen. De Engelse topclub bevestigt via de officiële clubkanalen dat Eric Bertrand Bailly zijn transfer naar Old Trafford afgerond heeft. De centrumverdediger uit Ivoorkust komt over van Villarreal en tekent een vierjarig contract, met een optie voor twee extra seizoenen.

De 22-jarige Bailly staat te boek als een groot talent en maakte sinds 29 januari 2015 47 keer zijn opwachting voor Villarreal. De 15-voudige international, die in 2015 de Afrika Cup met Ivoorkust won, is dolblij met zijn fraaie transfer. "Dit is een droom die uitkomt. Voetbal op het hoogste niveau spelen, dat is alles wat ik altijd al gewild heb. Ik hoop dat ik het beste uit mezelf kan halen en denk dat de samenwerking met José Mourinho goed is voor mijn ontwikkeling. Ik kijk ernaar uit om dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière open te slaan", aldus de Ivoriaan.

Mourinho denkt dat Man United veel plezier aan Bailly kan beleven. "Hij is een jonge centrale verdediger, die over veel natuurlijk talent beschikt. Hij heeft zich stormachtig ontwikkeld en heeft de potentie om een van de betere spelers te worden. We willen deze ruwe diamant slijpen, zodat hij er het maximale uit kan halen. Eric is bij de juiste club beland om zich te kunnen ontwikkelen."

Met de transfer van Bailly is naar verluidt een bedrag van ruim 38 miljoen euro gemoeid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen