Del Bosque twijfelt nog tussen De Gea en Casillas

7 juni 2016, 11:45

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque stond al voor zeer lastige keuzes bij het samenstellen van de 23-koppige selectie voor het EK: onder meer Diego Costa, Isco en Saúl Ñiguez overleefden de schifting niet. Nu het EK nadert, zal hij ook beslissingen moeten nemen met betrekking tot de basisopstelling. Zo beschikt Spanje over meerdere keepers die in aanmerking komen voor een basisplaats.

"Daarover hoef ik nu nog geen besluit te nemen. Eerst kwam de selectiekeuze, nu zijn we volop bezig met de voorbereidingen op het toernooi. En later volgen de keuzes voor de basisopstelling. Met David de Gea, Iker Casillas en Sergio Rico hebben we drie goede keepers. Casillas speelde in het oefenduel tegen Zuid-Korea, maar om te zien wie er tegen Tsjechië keept, zullen jullie tot 13 juni moeten wachten", aldus Del Bosque in gesprek met AS.

"We weten hoe we willen spelen en dat geldt ook voor de spelers", geeft Del Bosque aan. Ondanks het feit dat de spelers van Real Madrid en Atlético Madrid pas later aansloten vanwege de Champions League-finale, is hij tevreden met de huidige situatie: "We maken de voorbereiding door waar we van hebben gedroomd."

Del Bosque ging ook in op de veldspelers. "Over Héctor Bellerin zijn we tevreden. Het is nog even afwachten hoe Álvaro Morata er fysiek voor staat. Met Nolito hebben we een specialist voor de flank. Hij is sterk in één-tegen-één-duels en kan een doelpuntje meepikken. Ook spelen met twee controleurs is een optie: Sergio Busquets en Bruno Soriano zijn complementair. Maar ook Thiago, Koke, Cesc Fàbregas en Andrés Iniesta horen eigenlijk allemaal te spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen