Verdronken Sparta-jeugdspeler had geen zwemdiploma

6 juni 2016, 08:58

Sparta Rotterdam werd afgelopen weekend opgeschrikt door het dramatische overlijden van jeugdspeler Ousmane Kone (12). Tijdens een teamuitje in het waterpark Beldert Beach, waar Sparta onder 13 het kampioenschap vierde, verdronk het talent. Hij bleek niet over een zwemdiploma te beschikken.

"Dit hakt er verschrikkelijk in. Bij de familie, de jeugdopleiding en de hele club", laat algemeen directeur Manfred Laros optekenen in het Algemeen Dagblad. De teamgenoten die het drama gezien hebben krijgen de komende tijd begeleiding.

Na ruim een uur in het waterpretpark bij Tiel was Kone verdwenen. "We kregen een melding dat een jongen werd vermist die niet beschikte over zwemdiploma's. Toen was het meteen code rood", aldus Patrick Janssen, de eigenaar van het het park. De jeugdspeler werd even later gevonden op de bodem van het meer. "Als inderdaad bekend was dat hij geen diploma's had, dan hadden we dat graag willen weten. Het is een groeiend probleem dat kinderen uit andere culturen verdrinken. Ze willen meezwemmen met hun vriendjes, maar zijn zich niet bewust van de risico's."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen