Rode prent Guardado smetje op overwinning Mexico

6 juni 2016, 07:45

Mexico is prima van start gegaan op de Copa América Centenario. Het won in de nacht van zondag op maandag met 3-1 van Uruguay. Toch zullen de Mexicanen een dubbel gevoel overhouden aan het treffen, aangezien Andrés Guardado een kwartier voor het einde van de wedstrijd tegen een rode kaart aanliep.

De honderdste editie van de Copa begon ronduit dramatisch voor Uruguay, dat tegen Mexico al na vier minuten op achterstand kwam door een eigen doelpunt van Álvaro Pereira. Atlético-verdediger Diego Godin trok de stand gelijk, maar het mocht niet baten. In de laatste vijf minuten maakten 'good old' Rafael Márquez (37) en Héctor Herrera er respectievelijk 2-1 en 3-1 van. Voor het wegsturen van Guardado moest de Uruguayaan Matías Vecino in de eerste helft al inrukken wegens twee gele kaarten, waardoor het niet gek was dat de vermoeidheid erin sleepte bij Uruguay.

Naast Guardado had zijn PSV-collega Héctor Moreno en ook Jesús Manuel Corona (ex-FC Twente) een basisplaats bij Mexico, dat op doelsaldo aan de leiding gaat in Groep C. Venezuela won in dezelfde poule met 1-0 van Jamaica. Josef Martínez kroonde zich tot matchwinner.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen