België pas in laatste twintig minuten langs Noren

5 juni 2016, 19:59

Gemakkelijk ging het niet, maar België heeft zijn laatste wedstrijd in aanloop naar Euro 2016 op winst afgesloten. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots won zondag in Brussel het uitzwaaiduel met Noorwegen met 3-2, ondanks dat het tot de zeventigste minuut met 1-2 achter stond.

Vijf minuten na de rust begon er gemor op de tribunes van het Koning Boudewijn-stadion te klinken, omdat Veton Berisha Noorwegen zojuist op een 1-2 voorsprong had gezet. De Belgen waren in de derde minuut nog wel op 1-0 gekomen via Romelu Lukaku, maar die bliksemstart kreeg geen passend vervolg. In de 21ste minuut kwamen de Noren langszij via Joshua King.

Uiteindelijk vertrekt België, dat eerder deze week al op 1-1 was blijven steken tegen Finland, toch met een overwinning in de benen naar Frankrijk. Eden Hazard kopte in de zeventigste minuut op aangeven van Kevin De Bruyne de 2-2 op het scorebord. Invaller Laurent Ciman was zeven minuten later uit een corner verantwoordelijk voor de 3-2 eindstand.

AZ-middenvelder Markus Henriksen speelde de hele wedstrijd bij Noorwegen, Alexander Sørloth van FC Groningen kwam tien minuten voor tijd als invaller binnen de lijnen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!