Beenhakker vindt Lewandowski geschikt voor Real Madrid

5 juni 2016, 13:58

Leo Beenhaker is overtuigd van de kwaliteiten van Robert Lewandowski. De voormalig bondscoach van Polen denkt dat de spits van Bayern München een goede aanwinst zou zijn voor Real Madrid, waar hij in het verleden ook aan het roer stond als trainer.

Beenhakker won tussen 1986 en 1989 drie landstitels met Real Madrid en was de bondscoach die Lewandowski in 2008 voor Polen liet debuteren. De Nederlander is lovend over de goaltjesdief. "Hij is klaar voor Real Madrid, geen twijfel mogelijk", zegt Beenhakker in gesprek met de Spaanse sportkrant AS.

"Ik heb hem al ontmoet toen hij negentien jaar was en nog bij Lech Poznan speelde. Hij debuteerde onder mij voor Polen en sommige coaches bekritseerden mij omdat ik hem veel liet spelen", aldus Beenhakker. "Maar ik heb altijd gezegd dat het een speciale speler is. Hij lijkt op Zlatan Ibrahimovic, in de zin van dat zij uit het niets doelpunten kunnen maken. Dat is zijn beste kwaliteit. Daarnaast is hij mentaal zeer sterk, is hij niet arrogant, een geweldig persoon en een teamspeler."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen