Jordi Cruijff noemt overstap Bosz naar Ajax 'jammer'

5 juni 2016, 13:07

Technisch directeur Jordi Cruijff haalde Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv, maar ziet de Nederlandse coach na een half jaartje alweer vetrekken. De trainer verkast naar Ajax, waardoor Cruijff met de Israëlische club op zoek moet naar een nieuwe oefenmeester.

"Peter Bosz had in zijn contract een clausule laten opnemen dat hij voor een bepaald bedrag naar Ajax kon vertrekken", zegt Cruijff tegen Helden Online over de overstap van Bosz. "Toen Frank de Boer zijn vertrek aankondigde, wist ik dat het kon gebeuren. Maar hij heeft tot de laatste minuut voortreffelijk gewerkt. Ik vind hem heel compleet en vind het ook heel jammer dat hij voor Ajax heeft gekozen."

"Zo zie je, misschien was hij wel de beste die we hebben gehad, maar hij is de eerste trainer sinds mijn komst in 2012 met wie we niets hebben gewonnen", gaat Cruijff verder. "Dus zeg maar wat wijsheid is. Of ik het zelf zou kunnen? Ja, ik zie het spel, ik durf beslissingen te nemen en ik spreek de taal van de kleedkamer. Maar ik wil niet elke dag op het veld staan, ik wil de vrijheid hebben even naar mijn kinderen in Barcelona te vliegen."

In de zoektocht naar een nieuwe trainer komen Cruijff en co wellicht weer bij een Nederlander uit. "Ik zou er een weten, maar wie zeg ik niet", aldus de td van Maccabi, die zegt dat hij zich 'breed oriënteert'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen