Duitsland sluit voorbereiding af met zege op Hongarije

4 juni 2016, 19:55

Duitsland heeft de laatste wedstrijd in aanloop naar Euro 2016, dat komende vrijdag begint, op winst afgesloten. De regerend wereldkampioen was zaterdag in Gelsenkirchen met 2-0 te sterk voor Hongarije en herpakte zich daarmee van de 1-3 nederlaag van eerder deze week tegen Slowakije.

Julian Draxler dacht Duitsland al na één minuut op voorsprong te zetten tegen Hongarije, maar zijn doelpunt werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Zes minuten voor de pauze kon het thuisland alsnog juichen om de 1-0. Onder druk van Mario Götze werkte Adam Lang een voorzet vanaf links in eigen doel. Thomas Müller was in de 63ste minuut in de rebound verantwoordelijk voor de 2-0 eindstand. Müller scoorde wel in buitenspelpositie, in de opbouw voor de 1-0 stond ook al een Duitser buitenspel.

Duitsland begint het EK in Frankrijk volgende week zondag met een wedstrijd tegen Oekraïne. Later in de groepsfase speelt de drievoudig Europees kampioen nog tegen Polen en Noord-Ierland. Hongarije krijgt in de eerste ronde te maken met Oostenrijk, IJsland en Portugal.