Waardevolle Ziyech wint niet, Kameroen geplaatst

Waardevolle Ziyech wint niet, Kameroen geplaatst

3 juni 2016 – Hakim Ziyech was tegen Congo (2-0 winst) met twee doelpunten de gevierde man bij de nationale ploeg van Marokko, maar zal aan de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Libië een ander gevoel overhouden. Hoewel de smaakmaker van FC Twente weer van waarde was, zag hij de tegenstander in de absolute slotfase langszij komen: 1-1.Uit een hoekschop die Ziyech met zijn linkerbeen voor het doel slingerde kwam Marokko op voorsprong tegen Libië. Nabil Dirar was de maker van het doelpunt. Ziyech werd vervolgens na 77 minuten spelen naar de kant gehaald door bondscoach Hervé Renard en zag vanaf de bank toe dat de thuisploeg in de blessuretijd de 1-1 maakte. Sanad Ouerfelli zorgde voor een puntendeling.

Naast Ziyech verschenen Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Nordin Amrabat (Watford) ook binnen de lijnen namens Marokko, dat met dertien punten uit vijf wedstrijden nog wel ongeslagen is in de poule. De Atlas Leeuwen kunnen plaatsing voor de Afrika Cup van 2017 in Gabon niet meer ontgaan.

Naast Marokko waren Algerije en gastland Gabon ook al zeker van deelname aan de Afrika Cup. Daar heeft Kameroen zich ook bij gevoegd. De Ontembare Leeuwen hadden genoeg aan een 0-1 overwinning bij Mauretanië.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 24 juli 2019

  2. dinsdag 23 juli 2019