Kalezic na vreemd einde bij Roda JC naar Saudi-Arabië

2 juni 2016, 15:25

Roda JC Kerkrade kondigde vandaag (donderdag) aan dat het per 1 juli verlost zal zijn van Darije Kalezic, omdat er na interne onrust een akkoord bereikt is over de afwikkeling van het contract tussen beide partijen. De 46-jarige coach heeft niet lang nodig gehad om een nieuwe club te vinden. De Bosniër gaat aan de slag in Saudi-Arabië.

Kalzeic vervolgt zijn trainerscarrière bij Al-Taawon, waar hij een zeer lucratief contract voor één seizoen heeft getekend. Bovendien is er een optie om er een seizoen aan vast te plakken. Deze club was afgelopen seizoen de nummer vier van Saudi-Arabië, waardoor het mag opdraven in de Aziatische equivalent van de Champions League.

"De leiding wil de goede prestaties van vorig seizoen een vervolg geven", geeft Kalezic aan tegenover Voetbal International. Na periodes bij De Graafschap, Jong PSV en Roda JC kiest hij dus voor iets totaal anders. "Via mijn management ben ik met de club in contact gekomen. Al-Taawon voetbalt op de Nederlandse manier, aanvallend en met drie spitsen. Mijn ervaringen met het Nederlandse voetbal zullen daar goed van pas komen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen