Del Bosque vindt Spanje favoriet, Italië in underdogrol

2 juni 2016, 14:46

Vicente del Bosque schat in dat 'zijn' Spanje de favoriet is om het EK 2016 in Frankrijk in de wacht te slepen. De 65-jarige bondscoach beschouwt zijn ploeg als de grootste kandidaat voor de eindzege, ook omdat de vorige twee EK's ook al door La Roja gewonnen werden.

Na de 6-1 oefenwinst tegen Zuid-Korea draaide Del Bosque er niet omheen. "We zijn de favoriet om het toernooi te winnen, omdat wij vier jaar geleden ook zegevierden. Er zijn genoeg concurrenten, maar het is onze droom om weer Europees kampioen te worden. Ik denk dat we er goed op staan, we zijn in vorm. We zijn er klaar voor", denkt de bondscoach, die met Spanje tegen Tsjechië, Turkije en Kroatië speelt in de groepsfase van het EK.

Conte vindt Italië misschien outsider

In het kamp van Italië heeft men minder vertrouwen in een dergelijke afloop. Bondscoach Antonio Conte, die na de zomer bij Chelsea aan de slag gaat, schuift zijn ploeg in de underdogrol. "We zitten niet in een goede fase", zegt hij. "Het wordt belangrijk om een goede teamspirit te hebben. Als dat lukt, dan kunnen we misschien een outsider zijn", zo tempert Conte de verwachtingen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen