Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Barça bevestigt: Dani Alves vertrekt uit Camp Nou

Barça bevestigt: Dani Alves vertrekt uit Camp Nou

2 juni 2016 – Na acht seizoenen van absolute meerwaarde te zijn geweest bij FC Barcelona, gaat Daniel Alves een andere club opzoeken. Bij monde van sportief directeur Robert Fernández heeft de Catalaanse voetbalreus kenbaar gemaakt dat de flankbestrijker de club gaat verlaten. De Braziliaan lijkt zijn carrière te vervolgen bij Juventus.

"Dani Alves heeft besloten om weg te gaan. Het is een persoonlijk besluit en dat respecteren we", sprak Fernández op een persconferentie. Dani Alves is voor veel supporters niet weg te denken uit de basisopstelling, maar Barça vertrouwt erop dat de rechtsachterpositie goed ingevuld zal worden. "We hebben vertrouwen in Aleix Vidal. Hem hebben we vorig jaar al hiervoor gehaald. Bovendien hebben we ook nog Sergi Roberto."

Dani Alves brak bij het Braziliaanse EC Bahia door in het voetbal en werd in 2002 door Sevilla naar Europa gehaald. Na zes seizoenen in Andalusië maakt hij de transfer naar Barça, waarmee de back veel prijzen wist te winnen. Hij pakte onder meer drie keer de Champions League, drie keer het WK voor clubteams en zes landstitels.

Fernández sprak zich ook uit over andere steunpilaren in het elftal. "Ik heb geen enkele twijfel over de toekomst van Mascherano. Hij is een belangrijke speler. Neymar zal hier ook nog jaren doorgaan."

gerelateerd