Witte rook in Manchester: Guardiola strikt Gündogan

2 juni 2016, 10:06   Bijgewerkt: 2 juni 2016, 10:16

De transfer van Ilkay Gündogan van Borussia Dortmund naar Manchester City is in kannen en kruiken. Beide topclubs hebben donderdagochtend via de officiële clubkanalen aangekondigd dat de 25-jarige middenvelder van Duitsland naar Engeland verkast. Met de overstap is naar verluidt een bedrag van ruim 25 miljoen euro gemoeid.

Gündogan stond nog één seizoen onder contract bij Dortmund, maar opteert dus voor een nieuwe uitdaging. De middenvelder tekent voor vier jaar in Manchester. "Daar ben ik ontzettend blij mee", reageert de Duitse international. "Ik hou van Borussia Dortmund en heb daar vijf prachtige jaren gehad, maar het is een mooie uitdaging om prijzen te pakken met City. Ik kijk ernaar uit om met coach Pep Guardiola te werken. Ik ben gevleid met het feit dat ik zijn eerste aanwinst ben", aldus de spelmaker. "Ik heb mijn beste jaren nog voor me liggen", verzekert hij.

Ondanks een aantal blessures heeft Gündogan 157 optredens voor Dortmund achter zijn naam staan. De 16-voudig international van Duitsland werd in 2011 overgenomen van 1. FC Nürnberg. "Hij wordt een geweldige toevoeging voor ons team", zegt technisch directeur Txiki Begiristain van Man City over de aanwinst. "Hij is intelligent en veelzijdig, werkt keihard en heeft veel technisch vermogen."

Gündogan is momenteel nog geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij zowel het EK 2016 als de start van het nieuwe seizoen moet missen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen