'Ajax wil in buidel tasten voor Colombiaan en Huntelaar'

2 juni 2016, 07:45   Bijgewerkt: 2 juni 2016, 10:21

De naam van Mateo Casierra staat hoog op het verlanglijstje van Ajax. De Amsterdamse topclub heeft via een tussenpersoon zelfs al een bod van ongeveer 4,5 miljoen euro uitgebracht op de 19-jarige Colombiaan. De jonge spits staat momenteel onder contract bij Deportivo Cali.

Meerdere bronnen binnen Ajax hebben het uitgebrachte bod tegenover De Telegraaf bevestigd. Het scoutingsapparaat van de Amsterdammers heeft Casierra al een tijdje op de radar staan. In Colombiaanse media werd al gezegd dat Ajax-scouts meerdere malen op de tribune hebben gezeten voor de spits, die in de uitwedstrijd tegen Boca Juniors in de Copa Libertadores twee keer doel trof.

Het lijkt erop dat Ajax deze zomer op zoek zal moeten naar een vervanger voor Arek Milik, die begeerd wordt door buitenlandse (top)clubs en zijn opties na het EK gaat afwegen. Casierra geldt niet per definitie als vervanger van de Poolse spits. Met het geld dat Milik oplevert gaat Ajax wellicht proberen om Klaas-Jan Huntelaar los te weken bij Schalke 04. De Nederlandse spits wordt nog steeds als een zeer aantrekkelijke aanwinst gezien.

Tot slot houdt Ajax de ontwikkeling van Davinson Sanchez in de gaten. De 19-jarige verdediger van Atletico Nacional, die in het verleden al in verband gebracht werd met FC Barcelona, wordt als een interessante speler gezien.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen