Seuntjens: "Ik haal Janssen wel over bij AZ te blijven"

31 mei 2016, 10:54

Mats Seuntjens speelt volgend seizoen, onder voorbehoud van de medische keuring, in de Eredivisie. Bij AZ zal de aanvallende middenvelder een contract tekenen tot medio 2020. Seuntjens hoopt dat hij kan samenspelen met Vincent Janssen, die 27 keer trefzeker was in het afgelopen seizoen.

Of dat ook gebeurt, is nog maar de vraag, aangezien Janssen zich met zijn doelpuntenregen in de belangstelling heeft gespeeld van verschillende clubs. "Ik haal hem wel over om te blijven", grapt Seuntjens in De Telegraaf. "Ik zou het leuk vinden als hij blijft, want hij is een spits die AZ heel goed kan gebruiken. Maar uiteindelijk moet hij het natuurlijk helemaal zelf beslissen. Een transfer is hem meer dan gegund."

Ook Janssen kwam over vanuit de Jupiler League, evenals Seuntjens nu. "Wat Janssen heeft gepresteerd, is vrij uitzonderlijk. Ik put daar wel kracht uit." Toch is de situatie van beide spelers niet helemaal te vergelijken. Seuntjens is 24 en speelt voornamelijk als middenvelder, de 21-jarige Janssen is spits. "Bovendien heb ik zelf al tachtig Eredivisie-wedstrijden voor NAC gespeeld, dus ik weet wat er op dit niveau wordt gevraagd. Daarom ga ik bij AZ gewoon de concurrentiestrijd aan. Ik heb er vertrouwen in dat ik komend seizoen veel speelminuten ga maken."

Binnenkort verhuist hij naar Alkmaar. "Ik ben opgegroeid in Breda en heb hier mijn hele leven gespeeld, dus dat zal even wennen worden. Ik ben erg gehecht aan Breda, maar zolang ik m'n vrouw, kinderen en een bal in de buurt heb, ben ik een gelukkig mens." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen