Groeibriljant Rashford bezorgt Hodgson luxeprobleem

Groeibriljant Rashford bezorgt Hodgson luxeprobleem

29 mei 2016 – Kan Roy Hodgson nog om Marcus Rashford heen? Dat is de vraag die vrijdag werd gesteld, nadat de pas 18-jarige aanvaller van Manchester United bij zijn debuut voor Engeland direct had gescoord. Hij werd daarmee de jongst scorende debutant ooit van zijn land. Bondscoach Roy Hodgson gaf na afloop toe dat hij lastige keuzes moet maken in zijn EK-selectie."Ik heb nog tot dinsdag. Ik moet een paar moeilijke beslissingen maken, maar ben niet van plan iemand van tevoren in te lichten over mijn plannen", reageerde de Engelse keuzeheer, die met Wayne Rooney, Harry Kane en Jamie Vardy al ruim zit in zijn opties voor de spitspositie.

De roep om Rashford, die zich onder de vleugels van Louis van Gaal als een komeet heeft geïntroduceerd in Engeland, is echter groot. De jongeling liet zien de harten van de Engelse voetbalfans al te hebben veroverd door bij zijn wissel op Wembley een luid applaus te incasseren. "Ik ben blij voor hem. Hij was duidelijk moe in de tweede helft, maar dat is normaal bij een debuut", zei Hodgson.

Middenvelder Jordan Henderson was uitgesproken over zijn landgenoot. "Het is ongelofelijk. Het is een geweldig seizoen voor hem. Hij heeft totaal geen angst en wil altijd de bal. De goal was ook van grote klasse. Hij heeft in principe alles: een goede techniek, beweegt slim en kan afronden. Ik weet zeker dat hij het goed zou doen op het EK, maar dat is natuurlijk aan de bondscoach", liet de aanvoerder van Liverpool duidelijk merken een fan te zijn.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 25 januari 2020

  2. vrijdag 24 januari 2020