CL-preview: Atlético Madrid niet bang voor Ronaldo en co

28 mei 2016, 16:31   Bijgewerkt: 28 mei 2016, 17:22

Het toetje van het seizoen 2015/16 is er één om de vingers bij af te likken. In Milaan strijden stadgenoten Real Madrid en Atlético Madrid om de felbegeerde Champions League-bokaal. Het is de strijd tussen de supersterren van De Koninklijke en de vechtmachine van Diego Simeone, die doorgaans goed presteert tegen de rivaal. Een vooruitblik op het gevecht van zaterdagavond (20.45 uur).

Wie voorafgaand aan dit seizoen had gezegd dat Atlético net als twee jaar geleden weer in de Champions League-finale zou staan, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Toch slaagde Diego Simeone er dit seizoen weer in om een geweldige prestatie te leveren met zijn selectie. Zo haalde het dit seizoen in La Liga maar liefst vier punten tegen Real Madrid (thuis 1-1 thuis, uit 0-1) en schakelde Atlético in de Champions League FC Barcelona uit in de kwartfinales. Ook in de halve finale rekenden Los Colchoneros af met een op papier beter team, namelijk Bayern München. Het zegt iets over Atlético Madrid, dat in staat is om elftallen met louter wereldsterren te overvleugelen met teamspirit.

Simeone niet bezig met revanche

Toen Real Madrid in 2014 de rivaal over de knie legde in de CL-finale, zwaaide Carlo Ancelotti nog de scepter bij De Koninklijke. Hij verwacht vanavond een loodzware wedstrijd voor zijn oude werkgever. "Het zal een zeer intense en zwaarbevochten wedstrijd worden", zegt hij. "Atlético is de slechts denkbare tegenstander voor Real. Ze hebben maar een halve fout nodig om je te kunnen killen."

Atlético geweldig op dreef tegen Real

Ook Real-coach Zinedine Zidane leeft met vertrouwen toe naar de eindstrijd. De jonge trainer kan in zijn eerste seizoen meteen een grote prijs pakken met zijn club. "Verliezen zal geen optie zijn. Dat zit, zeker in grote wedstrijden, niet in de natuur van Real. Uiteraard kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren, maar we gaan deze finale met een uitstekende voorbereiding beginnen."

Ronaldo verschijnt aan de aftrap

FCUpdate.nl-voorspelling: 1-2 voor Atlético Madrid

De wedstrijd, die om 20.45 uur begint, is vanavond live te volgen via FCUpdate.nl.

Door: Remco Jacobi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen