Ziyech loodst Marokko met eerste doelpunten naar zege

Ger
27 mei 2016, 22:06

Hakim Ziyech heeft zijn eerste treffers in het shirt van Marokko gemaakt. De middenvelder van FC Twente zorgde hoogstpersoonlijk voor een 2-0 overwinning in de vriendschappelijke interland tegen Congo: 2-0.

Ziyech, die eerder deze maand werd verkozen tot Marokkaans voetballer van het jaar, schoot al in de vierde minuut raak uit een vrije trap van zo'n dertig meter. In de tweede helft verdubbelde hij de score vanaf de penaltystip. Ziyech nam de pingel op de bekende Panenka-wijze, oftewel met een stiftje.

De spelmaker verkoos Marokko vorig jaar boven het Nederlands elftal. In oktober 2015 maakte hij zijn officiële debuut voor het Afrikaanse land in een oefenwedstrijd tegen Ivoorkust. Daarna speelde Ziyech ook mee in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Equatoriaal-Guinea.