AZ-verdediger half jaar aan de kant na operatie

27 mei 2016, 11:45

Jop van der Linden kampt nog altijd met serieuze fysieke problemen en zal daardoor lange tijd nog niet in actie kunnen komen voor AZ. De centrale verdediger is geopereerd aan zijn ene heup en moet over twee maanden nog een keer onder het mes, voor zijn andere heup. De totale hersteltijd neemt vier tot zes maanden in beslag, zo meldt zijn Alkmaarse werkgever.

Het kalenderjaar 2016 wordt zodoende waarschijnlijk een jaar waarin Van der Linden slechts één wedstrijd speelde. Op 12 april speelde hij ruim twintig minuten mee in het thuisduel met PSV (2-4 verlies). Meteen wist de oud-speler van Go Ahead Eagles tot scoren te komen. Dat deed hij eerder in het seizoen ook in de Europa League-wedstrijd tegen het Roemeense FC Astra Giurgiu.

Van der Linden wordt al sinds de winter geplaagd door fysieke problemen, waardoor er besloten werd om de verdediger te opereren. "Deze ingreep is noodzakelijk. De operatie is goed gegaan, maar het was best heftig. Ik weet natuurlijk niet precies wanneer ik weer hersteld ben. Maar laten we voorlopig van december uitgaan", zegt de verdediger tegen RTV Noord-Holland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen