Benitez ondanks degradatie door bij Newcastle United

Ger
25 mei 2016, 20:18

Rafael Benitez blijft ondanks de degradatie uit de Premier League bij Newcastle United. De Spanjaard en de Engelse club hebben elkaar gevonden in een verbintenis tot medio 2019. Hij arriveerde in maart van dit jaar in St. James' Park en wist The Magpies in de laatste maanden van het seizoen niet op het hoogste niveau te houden.

Voor Newcastle is het dramatische slot van de afgelopen Premier League-editie geen reden om met de 56-jarige Benitez te breken. Sterker nog, de manager krijgt zelfs de vrije hand op technisch vlak. "Ik ben zeer blij dat ik door kan gaan bij Newcastle. De liefde die ik voelde van de supporters speelde een grote rol in mijn beslissing om te blijven", aldus Benitez. "Ook de relatie met het bestuur is altijd heel warm geweest. Dit is een grote club en ik wil deel uitmaken van de fantastische toekomst die we tegemoet gaan."

Benitez werkte in Engeland eerder bij Liverpool en Chelsea. In het buitenland had hij onder meer Internazionale, Napoli, Valencia en Real Madrid onder zijn hoede. Bij Newcastle heeft Benitez met Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Siem de Jong en Georginio Wijnaldum de beschikking over vijf Nederlanders.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen