Feyenoord
2 – 2
RKC Waalwijk

Oud-Ajacied Vermaelen: "Mijn carrière is niet mislukt"

Oud-Ajacied Vermaelen: "Mijn carrière is niet mislukt"

25 mei 2016 – Thomas Vermaelen heeft twee moeizame seizoenen bij FC Barcelona achter de rug. De oud-Ajacied maakte in de zomer van 2014 de overstap van Arsenal, maar in Camp Nou kwam hij maar mondjesmaat in actie. Tijdens de bekerfinale tegen Sevilla behoorde de Belg zelfs niet tot de wedstrijdselectie.

"Hoe ik mijn twee jaar bij Barcelona evalueer? Het eerste jaar is totaal in het water gevallen door een zware blessure, vorig jaar heb ik een goeie voorbereiding gehad en voor Nieuwjaar heb ik redelijk wat gespeeld. Ik kreeg mijn kans en heb het niet onverdienstelijk gedaan, denk ik", zegt Vermaelen tegen Sporza. "Na Nieuwjaar heb ik nog een paar duels gespeeld, maar daarna ben ik in een mindere periode beland. Dan weet je dat in een topclub andere spelers in je plaats komen. Zo is het einde van het seizoen een teleurstelling geworden."

De verdediger twijfelt echter niet aan zijn eigen kwaliteiten. "Ik weet dat ik het kan. Natuurlijk speel ik het liefste elke week, maar je moet het constant laten zien en bij een club als Barcelona is dat niet eenvoudig. Iedereen doet er nu een beetje negatief over, maar ik ben best trots op de club waar ik speel. En het is ook niet zo dat mijn carrière een mislukking is", besluit hij lachend.

gerelateerd