Ajax
1 – 0
Excelsior Maassluis

Bovenberg vindt het op 27-jarige leeftijd genoeg geweest

Bovenberg vindt het op 27-jarige leeftijd genoeg geweest

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 mei 2016 – Opvallend nieuws vanuit Rotterdam. Daan Bovenberg heeft besloten om per direct een punt te zetten achter zijn loopbaan als profvoetballer. Hoewel het vanwege zijn 27-jarige leeftijd een vrij opmerkelijk nieuwsfeit is, lijkt de rechtsback het zeer normaal te vinden. "Het klinkt misschien gek, maar voor mij is dit eigenlijk een vrij logische stap."

Bovenberg wil zijn ambities op een andere manier gaan invullen, zo zegt hij op de website van Excelsior. "Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft altijd centraal gestaan. Binnen het voetbal ben ik daarbij op een punt aangekomen waarop ik alle leerzame aspecten van de wereld wel heb ondervonden. De perspectieven en uitdagingen die ik heb, sluiten niet langer aan bij de ambities die ik heb als persoon. Ik zou zeker nog een paar jaar zo door kunnen gaan maar soms moet je ook keuzes durven maken", aldus Bovenberg. De vleugelverdediger is een kind van Woudestein, maar speelde in zijn loopbaan ook voor FC Utrecht en NEC.

"Natuurlijk was dat een lastige beslissing, want ik weet wat ik opgeef", vervolgt Bovenberg. "Ik ken de leuke en mooie kanten van het voetballen. Voetbal heeft mij zo veel gebracht, dat besef ik echt wel. Ik ben er alleen van overtuigd dat ook buiten het voetbal een hele mooie carrière voor mij in het verschiet ligt. Daar kies ik op dit moment heel bewust voor", stelt de afscheid nemende speler van Excelsior, die tijdens zijn carrière een universitaire Master titel behaalde. "Volgens mij ben ik de enige die dat voor elkaar heeft gekregen. Ik weet dat ik daar iets mee moet gaan doen. Over mijn toekomst kan ik op dit moment nog niet te veel kwijt."

Bovenberg beleefde meerdere hoogtepunten in zijn voetballeven. "De promotie in 2010 bij Sparta, een uniek moment waar nog steeds over wordt gepraat. Maar ook het hele seizoen daarna in de Eredivisie. De wedstrijd die ik met FC Utrecht speelde tegen Ajax, die eindigde in 6-4. En het laatste potje thuis tegen PEC Zwolle, waarin ik mezelf van de meest positieve kant heb laten zien. Zo'n bal binnenkoppen was toch mijn handelsmerk. Dat ik dat kunstje in die wedstrijd nog een keer kon flikken, was mooi", aldus de back, die zijn periode bij NEC 'een slechte tijd' noemt.

gerelateerd