"Vind het een beetje respectloos tegenover Van Gaal"

"Vind het een beetje respectloos tegenover Van Gaal"

22 mei 2016 – Ray Wilkins, voormalig speler van Manchester United, is van mening dat de club niet handig is omgegaan met de situatie rondom Louis van Gaal. Vrijwel direct na het winnen van de FA Cup tegen Crystal Palace (2-1) kwam het nieuws naar buiten in de Engelse media dat José Mourinho de Nederlander binnenkort vervangt.

"Ik zag dat José Mourinho zaterdagavond bij het boksen was en na afloop probeerden ze hem te interviewen. Hij liet weinig los, maar ik vind dat het wel een beetje respectloos is tegenover Van Gaal. De beslissing had al genomen moeten zijn en United zou daarna duidelijk moeten hebben gemaakt hoe het precies zit", vertelt Wilkins aan talkSPORT.

Wilkins neemt Manchester City als voorbeeld hoe het wel moet. De club maakte relatief vroeg in het seizoen bekend dat Manuel Pellegrini in de zomer moest vertrekken en dat Pep Guardiola zijn opvolger zou zijn. "Ik denk dat zij het precies goed hebben aangepakt. Hij zou daar niet blijven en er gingen al veel geruchten rond dat Guardiola het over zou nemen."

gerelateerd