Go Ahead terug in Eredivisie ten koste van De Graafschap

Ger
22 mei 2016, 14:31

Go Ahead Eagles maakt zijn rentree in de Eredivisie na één jaar afwezigheid. Leon de Kogel leidde zijn club met een knap doelpunt naar een 1-1 gelijkspel op de Vijverberg, waardoor de Deventenaren over twee wedstrijden te sterk zijn voor De Graafschap.

Donderdag eindigde de heenwedstrijd in Deventer al in een 4-1 zege, nadat Go Ahead eerder in de play-offs VVV-Venlo uitschakelde. De Graafschap kwam vanmiddag fel uit de startblokken, met een fanatiek thuispubliek dat vol achter de ploeg ging staan. Dat leverde kans na kans op voor De Graafschap in de openingsfase, dat de ploeg uit Deventer volledig met de rug tegen de muur zette.

Door de 1-1 ruststand moest De Graafschap nog minimaal drie keer zien te scoren om nog kans te maken op lijfsbehoud. In de zestigste minuut kreeg Bart Straalman een enorme kans, nadat Lars Lambooij in zijn eigen strafschopgebied onhandig over de bal maaide. Van dichtbij kon Straalman echter geen aansluitingstreffer produceren voor De Graafschap. Doelman Theo Zwarthoed – die zijn ploeg gedurende de wedstrijd op de been hield –  wist de inzet knap te keren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen