Onvrede in Belgisch arbiterskorps: "Zullen collega's afhaken"

20 mei 2016, 15:43

Het rommelt in het arbiterskorps op het Belgische hoogste niveau. Scheidsrechtersbaas Paul Allaerts (foto) wordt door de arbiters een gebrek aan communicatie en overleg verweten. Onder meer topscheidsrechters Bart Vertenten, Sebastien Delferière en Serge Gummieny maakten al hun beklag, zo meldt het Belgische Nieuwsblad.

Eén van de ergernissen onder de fluitisten is dat zij gezamenlijk moeten trainen in Tubeke, waardoor ze veel tijd kwijt zijn aan reizen. Onder Frank De Bleeckere, de voorganger van Allaerts, werd de centrale training juist afgeschaft zodat scheidsrechters na een werkdag niet meer lange tijd in de auto hoefden te zitten.

Gumienny, al vijftien jaar actief op het hoogste niveau: "Dat is allemaal zogezegd in het kader van verdere professionalisering. Maar als we vragen naar een plan voor professionalisering, dan blijkt dat niet eens te bestaan. We moeten nu in de namiddag komen trainen, terwijl de meesten onder ons dan werken."

Ook moeten Belgische scheidsrechters vanaf komende zomer allerlei zware fysieke tests uitvoeren om op het hoogste niveau actief te blijven. "In een topland als Engeland heeft men die tests beperkt tot de internationaal actieve scheidsrechters. Wees er maar zeker van dat er hierdoor weer collega's zullen afhaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen