Löw: "Nieuwe omgeving zou bij Götze krachten vrijmaken"

20 mei 2016, 12:27

Duitsland behoort tot de grote favorieten voor winst op het EK 2016 in Frankrijk. De regerend wereldkampioen zal weer met een ijzersterke selectie aan de aftrap verschijnen, al trad er na het winnen van het WK wel enige verzadiging op. Bovendien beëindigden bepalende spelers als Philipp Lahm, Miroslav Klose en Per Mertesacker hun interlandscarrière.

"Met hen zijn er enkele steunpilaren vertrokken", zo geeft bondscoach Joachim Löw aan in de Süddeutsche Zeiting. "Toch is de hiërarchie met persoonlijkheden als Mats Hummels, Jérôme Boateng, Sami Khedira, Toni Kroos, Mesut Özil en Thomas Müller, allemaal spelers in de as van het veld, prima in orde. En aan dat rijtje kan Bastian Schweinsteiger, als hij fit is, worden toegevoegd."

Als het EK begint, zal Duitsland topfit zijn, zo geeft Löw aan. "Nu is het vooral belangrijk dat we de teamspirit weer ontwaken, dat we er onvoorwaardelijk voor elkaar staan. Dan zullen we opnieuw in staat zijn om het toernooi te winnen." Duitsland treft Oekraïne op 12 juni en treedt daarna aan tegen Polen (16 juni) en Noord-Ierland (21 juni).

Mario Götze besliste de WK-finale tegen Argentinië in de verlenging met de enige goal van de wedstrijd. Bij Bayern München zat hij dit seizoen veelal op de reservebank. Het lijkt Löw dan ook geen slecht plan als hij een andere club vindt. "In het algemeen vind ik dat een verandering, in de zin van een nieuwe omgeving, nieuwe uitdagingen en prikkels, krachten vrijmaakt. Kijk maar naar Kroos, die bij Real Madrid nóg beter is geworden. Wat Mario nodig heeft, is vertrouwen. Maar dat is geen kritiek op Pep Guardiola."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen