Leverkusen trekt Hoffenheim-uitblinker Volland aan

20 mei 2016, 11:27

Bayer 04 Leverkusen heeft een slag geslagen op de transfermarkt. De komende seizoenen is Kevin Volland te bewonderen in het zwart en rood van Leverkusen. De aanvaller komt over van TSG 1899 Hoffenheim, dat achttien miljoen euro ontvangt voor de Duitser.

Volland speelde tot nu toe zes interlands, maar zal geen rol van betekenis spelen op het EK in Frankrijk. Bij Hoffenheim speelde hij voornamelijk als spits en was hij goed voor acht goals en zeven assists in 33 wedstrijden. Sinds de slechts 28-jarige Julian Nagelsmann het stokje overnam, speelde de linksbenige Volland ook regelmatig vanaf de linkervleugel. 

Bij Leverkusen, dat zich als nummer drie van de Bundesliga rechtstreeks voor de Champions League plaatste, is men blij met de komst van Volland. "Met zijn snelheid, kracht en neusje voor de goal verbetert hij ons in offensief opzicht", aldus sportief directeur Rudi Völler. Zijn collega Michael Schade vult hem aan. "Onze interesse in Kevin bestond al enige tijd en nu hebben we hem kunnen binnenhalen. Hij kan gebruikt worden op vrijwel alle aanvallende posities."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen