Salarissen MLS bekend: Nigel de Jong verdient een 'schijntje'

20 mei 2016, 11:11

Sinds februari van dit jaar voetbalt Nigel de Jong in de Verenigde Staten voor Los Angeles Galaxy, waar hij de kleedkamer deelt met onder meer Steven Gerrard, Giovani dos Santos en Robbie Keane. Jaarlijks publiceert de Major League Soccer de salarisgegevens van alle spelers, waaruit blijkt dat het salaris van De Jong een schijntje is vergeleken met van een aantal collega's.

Met een jaarsalaris van 455 duizend euro hoeft De Jong zeker niet op een houtje te bijten, maar blijft hij ver verwijderd van enkele teamgenoten. Gerrard is grootverdiener met een jaarinkomen van maar liefst 5,5 miljoen euro, twaalf keer zoveel als De Jong. Ook Dos Santos (3,8 miljoen) en Keane (3,1 miljoen) verdienen veel meer. De grote verschillen binnen het team worden het best geïllustreerd door het jaarsalaris van Ariel Lassiter, dat met 46 duizend euro per jaar maar liefst 120 keer lager ligt dan dat van Gerrard.

Ook andere teams betalen bepaalde spelers buitenproportioneel veel. Kaká is grootverdiener, met 6,4 miljoen euro. Het bruto jaarsalaris van Sebastian Giovinco (6,3 miljoen), Frank Lampard (5,3 miljoen), Andrea Pirlo (5,3 miljoen) en David Villa (5,0 miljoen) mag er ook wezen. Ook enkele Amerikaanse spelers worden zeer goed betaald, zoals Michael Bradley (5,8 miljoen), Jozy Altidore (4,3 miljoen) en Clint Dempsey (4,1 miljoen).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen