Go Ahead Eagles na klinkende zege op rand van Eredivisie

Jw
19 mei 2016, 21:56

Go Ahead Eagles heeft dinsdagavond een reuzenstap gezet op de weg terug naar de Eredivisie. In eigen huis werd De Graafschap na een knotsgekke eerste helft op een dikke nederlaag getrakteerd: 4-1. Voor de thuisploeg troffen Randy Wolters (2), Sander Duits en Kenny Teijsse doel. Alexander Bannink tekende voor de treffer van de Doetinchemmers. De Graafschap speelde na een rode kaart voor Ted van de Pavert ruim een uur met tien man. Komende zondag wordt het tweeluik vervolgd op de Vijverberg.

Terwijl de soap rondom de verplichte degradatie van FC Twente nog wel even voortduurt, zijn de finales van de play-offs om promotie/degradatie inmiddels van start gegaan. In de Adelaarshorst ging Go Ahead Eagles zonder de geschorste topscorer Leon de Kogel vanavond op zoek naar sportieve revanche tegen De Graafschap. Vorig jaar waren de Superboeren er immers verantwoordelijk voor dat er in Deventer afgelopen seizoen voornamelijk op vrijdagavond werd gevoetbald.

De bezoekers leken rijp voor de slacht, maar maakten vijf minuten voor rust uit het niets toch de aansluitingstreffer. Op aangeven van Smeets schoot Bannink knap raak in de korte hoek. Smeets is de man in vorm de laatste weken en was ook in Deventer de gevaarlijkste Superboer. De veelbesproken middenvelder zorgde dus voor een assist, nadat hij in de eerste minuut al bijna trefzeker was geweest met een heerlijke volley vanaf randje zestien.

De marge werd op slag van rust weer vergroot toen Teijsse het meest attent was en de 3-1 tegen de touwen tikte. In de tweede helft verzuimde de thuisploeg lange tijd om De Graafschap meer pijn te doen. Een kopbal van Xandro Schenk ging over en Lars Lambooij schoot na een mooi een-tweetje voorlangs. Doelman Hidde Jurjus hield met een prima reactie op een subtiel balletje van Norichio Nieveld tien minuten voor tijd de schade nog even beperkt, maar moest in blessuretijd alsnog voor de vierde keer capituleren na een kopbal van Wolters.

[photo,97992,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen