Emery: "Moesten doen alsof we thuis speelden"

Emery: "Moesten doen alsof we thuis speelden"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 mei 2016 – Sevilla keek woensdag in de Europa League-finale tegen Liverpool in Basel bij rust tegen een 1-0 achterstand aan, maar toonde in de tweede helft veerkracht. De Andalusiërs kantelden de score tot 1-3 en wonnen het tweede bekertoernooi van Europa daarmee voor het derde jaar op rij. Grote vraag na afloop aan coach Unai Emery: wat heeft hij in de pauze tegen zijn spelers gezegd?

"We hebben ons hoofd leeggemaakt en we weten waarom we zover zijn gekomen. We moesten doen alsof het neutrale terrein ons eigen stadion Ramon Sanchez Pizjuan was. Dat heeft de ploeg gedaan", aldus Emery tegen AS. Sevilla was op papier de uitploeg tegen Liverpool en een uitwedstrijd winnen deed de club dit seizoen niet één keer. "Liverpool is een geweldig team en de voorsprong zorgde voor nog meer vertrouwen bij hen. Maar dat gebeurde ook met ons na de gelijkmaker. We voelden ons sterk en hadden vertrouwen."

"Dit is een unieke prestatie. Nu moeten we ervan genieten, wetende dat we zondag weer een finale spelen", vervolgt Emery, doelend op de Copa del Rey-finale tegen FC Barcelona. "De Europa League heeft ons veel gegeven."

Reacties

gerelateerd