Willem II en NAC Breda balen van timing KNVB

18 mei 2016, 18:50

Willem II en NAC Breda snappen niets van de timing van de bekendmaking dat de licentiecommissie van de KNVB FC Twente wil terugzetten naar de Jupiler League. De twee rivalen strijden donderdag en zondag om een plek in de Eredivisie. Echter, als FC Twente daadwerkelijk een niveau wordt teruggezet, dan is Willem II sowieso verzekerd van handhaving.

"Heel vreemd, midden in de play-offs. Wacht dan tot na het weekend", zegt Willem ll-directeur Berry van Gool tegen het Brabants Dagblad. De beleidsmaker had niet verwacht dat FC Twente 'slechts' [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/297966/officieel-licentiecommissie-wil-twente-laten-degraderen/,_blank,teruggezet] zou worden naar de Jupiler League. "De KNVB baseert zich bij dit besluit op Artikel 7. Dat ken ik niet, moet ik zeggen."

Van Gool verwacht wel dat FC Twente beroep zal aantekenen tegen de sanctie. "Dus laten we niet te vroeg juichen. Bovendien is het voor de goedwillenden bij FC Twente natuurlijk een ramp. Maar er is daar zo structureel frauduleus gehandeld, dat een zware straf mijns inziens onontkoombaar was."

Justin Goetzee, de algemeen directeur van NAC, is boos. "Ik ben altijd heel diplomatiek, maar nu kom ik met een duidelijk statement. Dit is qua timing en qua oplossing niet in het belang van NAC en daar kom ik voor op. Je moet in mijn ogen zo'n besluit nooit een dag voor de wedstrijd naar buiten brengen. Ik vind dit niet kunnen. De eredivisieclubs worden bevoordeeld", moppert hij tegen het Algemeen Dagblad.

"Zowel Willem II als NAC moet ervoor blijven gaan morgen", vervolgt Goetzee. "Daardoor is er in theorie ogenschijnlijk niets veranderd, maar dit brengt zoveel mensen in onzekerheid. Dit verandert alles. Supporters, sponsors, kantoormedewerkers, spelers, iedereen is hier mee bezig. Stel nou dat wij niet promoveren. Dan hebben wij er volgend seizoen een ontzettend sterke concurrent bij met FC Twente. We weten allemaal hoe het met Juventus en Glasgow Rangers is gegaan. Dit is niet fair voor NAC."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen