Terry verblijdt fans met veelbesproken handtekening

18 mei 2016, 12:44   Bijgewerkt: 18 mei 2016, 12:57

Goed nieuws voor de supporters van Chelsea, die John Terry al jaren op handen dragen. De ervaren verdediger heeft zijn contract bij de Londense topclub met één seizoen verlengd. Over de toekomst van de routinier werd al tijden gesproken en waar hij juist leek af te stevenen op een vertrek, blijft hij dus toch aan boord.

De keuze is gemaakt na de aanstelling van Antonio Conte en een gesprek tussen de nieuwe manager, clubeigenaar Roman Abramovich en de directie. "Ik ben blij met mijn nieuwe contract. Iedereen weet dat ik door en door Chelsea ben", glimlacht Terry. "Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. Hopelijk wordt het een succes, met de nieuwe manager. Ik wil de fans bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun", aldus de verdediger, die de afgelopen tijd flink gesteund werd door de supporters.

De Chelsea-aanhang schreeuwde om een langer verblijf van Terry en heeft dus zijn zin gekregen. Het clubicoon begint aan zijn 22ste seizoen bij Chelsea, waar hij sinds zijn veertiende levensjaar al speelt en in totaal tot 703 officiële optredens kwam. Slechts twee spelers kwamen vaker in actie namens Chelsea. Met 570 wedstrijden als aanvoerder is de ervaren kracht bovendien recordhouder.

Terry debuteerde in 1998 voor Chelsea, waarmee hij de prijzen aaneen wist te rijgen. Hij legde onder meer beslag op de Champions League, de Europa League, vier Premier League-titels, vijf FA Cups en drie League Cup. De verdediger is 78-voudig international van Engeland, maar zwaaide in 2012 af bij de nationale ploeg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen