AEK Athene verrast in finale tumultueus bekertoernooi

Ger
17 mei 2016, 21:58

AEK Athene heeft voor de vijftiende keer in de clubhistorie de winst in het toernooi om de Griekse beker gegrepen. In de finale werd landskampioen Olympiakos Piraeus, de winnaar van de vorige editie, met 2-1 verslagen. Voor AEK scoorden Petros Mantalos en Rafik Djebbour. Pas vlak voor tijd deed Alejandro Dominguez iets terug.

Deze jaargang van de Griekse beker verliep tumultueus. De overheid van het Zuidoost-Europese land zette eerder dit jaar wegens supportersgeweld zelfs een streep door het toernooi. Supporters van PAOK Saloniki stormden in de eerste ontmoeting met Olympiakos in de halve eindstrijd met fakkels het veld op, omdat zij van mening waren dat hun favoriete ploeg in de slotfase en bij een 1-2 achterstand recht had op een penalty. Als gevolg van het wangedrag werd het duel gestaakt en kreeg Olympiakos een reglementaire 0-3 zege toegekend.

De Griekse overheid besloot dat het bekertoernooi niet afgemaakt zou worden, maar daar wilde de FIFA niets van weten. De mondiale bond dreigde het Griekse nationale elftal te schorsen. Onder die druk besloot de Griekse regering het toernooi toch uit te laten spelen. De finale zou al eerder deze maand plaatsvinden, maar toen legde de politie in Griekenland het werk neer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen