'Ajax met meerjarig contract in wachtkamer voor Bosz'

17 mei 2016, 07:29   Bijgewerkt: 17 mei 2016, 08:37

Het lijkt erop dat Ajax in de zoektocht naar een nieuwe trainer inderdaad uitkomt bij Peter Bosz, wiens naam sinds de bekendmaking van het vertrek van Frank de Boer als topkandidaat rondzingt in de ArenA. De runner-up van de Eredivisie wil voor meerdere jaren contracteren, maar moet wel even geduld hebben.

Bosz maakt zich eerst met Maccabi Tel Aviv op voor de Israëlische bekerfinale (dinsdag 24 mei), voordat hij zich met dergelijke zaken kan bemoeien. Volgens De Telegraaf wacht Ajax deze eindstrijd uit respect af. Ondertussen kan de financiële afhandeling van de contractbreuk met De Boer afgerond worden door de Amsterdamse topclub. Voor het aantrekken van Bosz geldt dat er een vertrekclausule in diens verbintenis in Israël staat. Ajax zou de keuze voor Bosz al gemaakt hebben en exact op de hoogte zijn van zijn afkoopsom. Het zou gaan om tonnen.

Het is waarschijnlijk dat Ajax de kosten voor het binnenhalen van Bosz verrekend in de onderhandelingen met De Boer, die er zelf voor koos om ondanks een met één jaar doorlopend contract te vertrekken bij Ajax. De vertrekkende trainer wordt genoemd bij Everton, dat eventueel door het bovengenoemde indirect de kosten voor Bosz kan vergoeden.

Bosz kan komende zaterdag bij puntenverlies van koploper Hapoel Beer Sheva nog kampioen van Israël worden en speelt daarna dus nog de bekerfinale met Maccabi Tel Aviv. De trainer maakte afgelopen winter de overstap van Vitesse en stond in het verleden ook bij Heracles Almelo aan het roer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen