Hiddink: "Advocaat is een goede fluisteraar"

Jw
16 mei 2016, 22:32

Guus Hiddink heeft vertrouwen in de aanstelling van Dick Advocaat als assistent-bondscoach van Oranje. De voormalig bondscoach denkt dat zijn generatiegenoot de juiste toevoeging is voor de relatief onervaren technische staf van het Nederlands elftal.

"Dick is een goede fluisteraar op de achtergrond", zei Hiddink over Advocaat in het tv-programma Peptalk. "Als je geen groot ego hebt, werkt dat perfect. Dick heeft zoveel meegemaakt, hij hoeft nu niet meer driftig rond te stappen."

Volgens Hiddink is de leeftijd van Advocaat (68) geen probleem. "Nu spreek ik ook een beetje voor mezelf, maar die leeftijd maakt niets uit. Dick is nog steeds enthousiast en heeft een passie voor voetbal", is de Achterhoeker optimistisch.

 

Advocaat is op aanspraak van de huidige bondscoach Danny Blind aangesteld. De Hagenaar was eerder dit seizoen actief als trainer van Sunderland, maar vertrok daar voortijdig. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst gebruikte hem vervolgens op de achtergrond toen de Rotterdamse club in de problemen kwam.

Overigens is het nog niet bekend wat Hiddink gaat doen volgend seizoen. De Achterhoeker was dit seizoen interim-trainer van Chelsea, maar vertrekt daar weer. Hij wil wel door in het voetbal, alleen niet als hoofdtrainer.  De gelouterde coach gaf aan wel "meerdere aanbiedingen te hebben ontvangen uit China en het Midden-Oosten".

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen