AZ
7 – 0
Dundee United

NAC flikt het op karakter: "Het maakt niet uit hoe"

NAC flikt het op karakter: "Het maakt niet uit hoe"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 mei 2016 – NAC Breda maakt nog altijd kans om volgend seizoen in de Eredivisie te spelen. De ploeg van Marinus Dijkhuizen won maandagmiddag in de return met 2-0 van FC Eindhoven, waardoor het de finale van de nacompetitie heeft gehaald. Na afloop heerste er opluchting in het kamp van de club uit Breda.

Al na een minuut stond NAC op voorsprong tegen Eindhoven, dat daardoor een beroerde start kende. "Het was een terechte 1-0, in hoeverre je daar van kunt spreken na 60 seconden. Dat was natuurlijk heerlijk", blikt Dijkhuizen terug op de clubsite. "De tweede valt dan op een gelukkig moment. Daarna zweten we het de tweede helft uit en komen de emoties er weer bij. Ik zag vandaag een zeer vastberaden ploeg, maar echt makkelijk op de bank zat ik niet. We gaan hier even van genieten en ons voorbereiden op de volgende klus."

Keeper Jelle ten Rouwelaar is net als zijn trainer opgelucht. "Mijn loopbaan duurt gelukkig nog twee wedstrijden langer", zegt de keeper die na dit seizoen stopt. "Ik wist dat het heel zwaar ging worden, maar was ervan overtuigd dat we gingen winnen. Toch kan het altijd anders lopen en dat gevoel was vanmorgen wel vreemd. Als je wint, dan geniet je altijd. Het maakt mij niet uit hoe, dan moet je af en toe onredelijk zijn. Deze was op karakter."

In de finale kruist NAC de degens met Willem II of Almere City FC.

Reacties

gerelateerd