Besiktas grijpt kampioenschap in Turkse competitie

15 mei 2016, 20:00

Besiktas heeft zich zondag een speelronde voor het einde van de competitie verzekerd van het kampioenschap in Turkije. Door een 3-1 overwinning op subtopper Osmanlispor valt Besiktas niet meer te achterhalen door Fenerbahçe.

Voormalig PSV-speler Marcelo zorgde voor een enorme feestvreugde op de tribunes. Hij nam de eerste twee doelpunten van de wedstrijd voor zijn rekening. Topscorer van de competitie Mario Gomez deed met de 3-0 eveneens een duit in het zakje. Het was zijn 26e goal van het seizoen. De tegentreffer mocht de pret niet drukken.

Fenerbahçe won op zijn beurt met 2-1 van Gençlerbirligi. Het team van Robin van Persie heeft met nog een duel te spelen echter een achterstand van zes punten op de koploper. Het was al snel duidelijk dat het kampioenschap in Turkije tussen Besiktas en Fener zou gaan. Besiktas heeft de koppositie echter niet uit handen gegeven.

Galatasaray, waar Wesley Sneijder en Ryan Donk onder contract staan, won op bezoek bij Akhisar Belediyespor met 0-2. Daardoor blijft een vijfde eindklassering in zicht voor de Turkse formatie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen