Club Brugge verpulvert Anderlecht en is kampioen

Club Brugge verpulvert Anderlecht en is kampioen

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 mei 2016 – Met een fantastische inspanning heeft Club Brugge zondagmiddag de veertiende landstitel in de clubgeschiedenis in de wacht weten te slepen. Blauw-Zwart maakte Anderlecht, de meest nabije achtervolger in de titelrace, belachelijk met een 4-0 overwinning in het eigen Jan Breydelstadion.

Met Stefano Denswil en Ruud Vormer in de basis tegen het Anderlecht van basisklanten Alexander Büttner en Bram Nuytinck besliste Club Brugge de titelstrijd in de Jupiler Pro League zeer overtuigend in haar voordeel. De pressing van de Brugse thuisploeg leidde tot 24 minuten spelen al tot de 1-0 van Abdoulay Diaby. De aanvaller maakte vijf minuten later op aangegeven van ex-Vitessenaar ook de 2-0.

In de tweede helft was het niet Anderlecht dat aandrong, maar Club Brugge dat op zoek ging naar de beslissende 3-0. Vormer was tot twee keer toe dichtbij, maar kon het net niet vinden. Na een korte onderbreking door vuurwerk maakte Hans Vanaken een einde aan alle onzekerheid, na een assist van Vormer. Voormalig PSV'er Timmy Simons maakte er vanuit een penalty nog 4-0 van, na een handsbal in de zestien meter.

Club Brugge werd in het seizoen 2004/2005 voor het laatst kampioen. Vorig jaar pakte KAA Gent de landstitel.

[tweet.ClubBrugge/status/731853518399803392]

gerelateerd